RobloxNews | A Roblox meg volt hackelve
438
post-template-default,single,single-post,postid-438,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

A Roblox meg volt hackelve

A Robloxot meghackelték 2019. jan. 9-én. De hogyan?

 

2019. január 9-én sok híres játék prívát lett a Robloxon, “ok nélkül”. Nézzük meg hogy vajon miért!

 

Az egészre úgy lettek figyelmesek hogy az egyik developer, aki pár híres játékot csinált,(Brickbattle, stb.) Annak egy előzményt írt a moderációs előzmény oldalán hogy két Guest rangú játékos hasonló nevekkel, hasnló ruhákkal és hasonló regisztrációs dátummal.

Ezt a screenshotot tette közzé a developer a r/roblox redditen.

Ezt a screenshotot tette közzé a developer a r/roblox Redditen.

 

Ebben az a legfurcsább hogy a Guest rank a groupokban azt jelenti hogy benne sincs a groupban az a játékos. Konkrétan a Guest semmin se tud változtatni, és ezért nagyon durva az hogy így sikerült betörniük a Robloxba.

Azok a játékok amik meglettek hackelve:

  • Jailbreak
  • Speed Simulator
  • Brickbattle
  • Murder Mystery
  • Phantom Forces

 

A többi developer gyorsan reagált ezekre a DevForumon meg a Redditen. A Roblox végül cselekdett és az egyik admin kirakta a DevForum-ra hogy megoldották a problémákat. A két fiók bannolva lett holnapra. Viszont a Speed Simulator II még mindig privát és a készítője ki lett bannolva. Arra viszont senki sem tudja a választ miért.

 

Szóval összefoglalva egy nap alatt megoldották a problémákat és nem lett nagy baj. Viszont ez azt mutatja milyen rossz a Roblox védelmi rendszere. Reméljük ki fogják javítani, de ez megmagyarázza hogy miért lett olyan sok fiók meghackelve. Azt is reméljük nem fog még egy ilyen támadás történni.

1 Comment
  • Máté fekete
    Posted at 21:23h, 07 július Válasz

    Szerintem manapság sok ilyen van roblox-ban. Például még azt halottam hogy valaki meghackelte az összes CSOPORTOT és mindenféle árukat pakolt a Shop-ba. És aki megvette elméletileg feltörték a fiókját.

Post A Comment